31 mars, 2013

Påskdan – vilse är bara förnamnet

Vaknade vid elva  och blev på en gång utsatt för en väldigt dryg storebror samt roliga historier från Elins mardrömsnatt.
Väl påklädd och med frukost i magen gick jag ut och myste i solen med Jonas, Jonas och Patrik.
När solen gick i moln gick vi in till Fjellgrens stuga där Shan Jarl helt plötsligt kom på att vi skulle leka sparka burken vilket alltid varit en lek man lekt på vallen på sommaren. Sagt och gjort, alla  mellan 38 och 18 klädde på sig och dök ner i den 1 meter djupa snön. Var sjukt kul kan jag lova!

Efter vi hade lekt klart och käkat lunch sa vi hejdå till Jerre, Jalle, Helena och Filur som skulle åka hem. Vi bestämde oss sedan för att åka upp till byn för att hälsa på några släktingar och sedan fika hemma hos Elisabeth. Dock blev det inte riktigt som vi hade planerat. Jonas skidade iväg galet fort för att hinna ikapp några av våra släktingar som skulle visa vägen medan jag och Elin försökte hänga med så gott vi kunde.
Tillslut hade vi tappat bort honom totalt så vi bestämde efter mycket om och men att ta oss till byn utan honom. Tack och lov hittade Elin ganska bra så vi tog oss tillslut upp till parkeringen. Där ifrån skulle vi sedan ta ett skidspår in till byn men oturligt nog lyckades vi ta fel spår så efter drygt 40 minuter efter en smal och förjäklig skoterled kom vi ut cirka fem minuter ifrån parkeringen. Lite sådär små lessa tog vi av oss skidorna och gick hela vägen till Elisabeths stuga. Turligt nog återförenades vi med Jonas där som hade åkt runt om letat efter oss både här och där.

Vi fick fika hos Elisabeth och började sedan skida tillbaka till Vallen vilket gick gaalet snabbt när man väl åkte på rätt spår. Efter middagen blev det bastubad med Jonas, Jonas och Patrik. Jag satt längst av alla och slog mitt personliga rekord med hästlängder. Från att ha suttit max tio minuter till en  hel timme är ju bara sjukt imponerande. Förutom det fick jag även en hel hink med nollgradit vatten över mig, tro det eller ej men jag fick faktiskt lite sommar och badsug!

På väg tillbaka till stugan var jag så varm att jag gick i bikini trots att det var 20 minus ute, håret blev alldeles stelt kan jag lova, hihi

Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *