25 mars, 2013

Tåg, en hel väldigt massa tåg

Denna dag började med en lång sovmorgon och två fina flickor som möte mig vid bussen.
Hade sedan Matte – lunch – Gehör

Efter skolan vare bestämt att jag skulle ta X-tåget till Ockelbo för att lämna min gamla telefon till en tjej som skulle köpa den för en symbolisk summa.
Snäll som Elsa är lånade hon sin pojkväns busskort för att följa med mig. Fem minuter efter vi satte oss på tåget smsar tjejen och säger att hon tyvärr inte kan komma eftersom hennes dotter blivit magsjuk.
Vi planerar därför om vår plan och bestämmer oss för att istället gå av i Bollnäs för att kika i affärer samt käka middag medan vi väntar på tåget hem. Väl framme i Bollnäs inser Elsa att hon glömt plånboken i tåget så vi vi går på igen för att leta. Just när vi hittar plånboken bakom en tjej som satt sig på Elsas säte börjar tåget rulla..

Vi skippar alltså Bollnäs och bestämmer istället att vi ska gå av i Kilafors eftersom Elsa har hört att det är en ganska stor stad och något måste vi ju trotts allt göra.
Vi går av i Kilafors och inser ganska snabbt att vi inte har lust att spendera dom två timmarna innan tåget går hem där så vi springer kvickt tillbaka till tåget vi kom med som tack och lov inte hunnit åka.
Helt plötsligt pekar Elsa på ett nytt tåg och säger “nämen det där går ju till Ljusdal” Glada över vårt flyt byter vi tåg igen och styr kursen mot Bollnäs ännu en gång.

Väl i Bollnäs gick vi i affärer samt kekade middag på Max vilket var absolut första gången för mig. Tog 17.17 tåget hem och landade i Ljusdal vid sex snåret då jag följde med Elsa upp till skolan för att sedan ta halv sju bussen hem.

Tack för att du följde med mig idag Elsa och för att du gör mina dagar till en oförglömligt resa

Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tåg, en hel väldigt massa tåg

  1. Elsa skriver:

    Bara för att ingen ska tro att jag är helt dum i huvet, så kan jag berätta att jag aldrig sagt att Kilafors är en stad, långt ifrån. Det är större än Delsbo, that’s all :)
    Och! Jag lånade inte Sebastians busskort, sånt är ju alldeles för olagligt för en duktig flicka som mej! Jag betala typ 300 spänn för alla resor fram och tillbaka, fattar ni väl 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *