Månadsarkiv: november 2016

30 november, 2016

Mina små vapendragare

Nu har dessa små liv bott hos mig i snart 1 månad och två veckor. Tiden har bara sprungit iväg och under dessa veckor har deras utvecklingskurva verkligen varit helt fantastisk. Känner mig så stolt och glad. Även om dom stundvis kan reta gallfeber på mig så smälter jag alltid lika fort när mina ögon möter deras, världen sötaste ulltottar.

Screenshot_2016-12-01-12-41-35-1

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar


30 november, 2016

Det behöver inte vara svårare än så.

Idag har jag röjt upp här hemma dvs plockat undan, diskat samt dammsugit upp flera liter kattsand. Jag har även fyllt upp kylskåpet som konstans envisas med att bli tomt stup i kvarten, hälsat på alla goa ungar på mitt gamla jobb samt haft lite kvalitetstid med min bror över en värmande kopp med glögg. Någonting jag fullkomligt älskar nu när det går mot kallare tider, alla mysiga hemmakvällar innehållande massor av tända ljus, gotta & glögg.

Screenshot_2016-12-01-12-30-59-1

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar


29 november, 2016

Det är viktigt att belöna sig själv

Idag har jag gått en sväng på stan med Hannah. Tanken, förutom att vi skulle ses var att hon skulle kika efter julklappar och att jag skulle fönstershoppa då min stackars studentbudget knappt räcker till det nödvändigaste som det är just nu. Dumt nog lyckades jag såklart ramla på jeansen här under från Gina vilka jag kände att jag bara inte kunde låta bli att köpa då jag varit på jakt efter ett par blå och högmidjade jeans väldigt länge. Men även för att jag någonstans långt inne kände att jag var värd dom med tanke på att jag idag klarade min tenta(!!!) trotts att jag var superdupersäker på att jag inte skulle göra det. Jeansen är alltså en belöning till mig själv för väl utfört arbete.

Screenshot_2016-12-01-12-32-38-1 Screenshot_2016-12-01-12-34-03-1

Publicerat i Vardag | 4 kommentarer


27 november, 2016

Från Söndagsälskare till Söndagshatare

Snapchat-1323550162

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar


26 november, 2016

SÅ MYSIGT

Jag är en sådan person som inte vill fuska när det kommer till något, men särskilt inte när det kommer till julen då jag vill att allt ska vara som det alltid varit. I vår familj har vi alltid julpyntat 1:a advent, vilket jag som vuxen såklart har anammat. I år bestämde jag mig dock för att smygstarta/fuska med en dag då jag, precis som när jag var liten och mamma pyntade när jag hade somnat vill vakna upp till adventsljusstakens sken. Även fast jag bor trångt nu och det i och med det inte finns så mycket yta att pynta på blev det så mycket mysigare här hemma. Är inte klokt egentligen att en sliten stake, några tomtar och en halvkrasslig stjärna kan göra så stor skillnad.

Screenshot_2016-11-27-00-32-47-1(1)Screenshot_2016-12-01-12-39-34-1

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar


23 november, 2016

Finmiddag en helt vanlig Onsdag

Idag har min älskade bror bjudit mig på finmiddag på Harrys, en nyöppnade restaurang här hemma. Det var ett mysigt ställe med snabb service, trevlig personal & väldigt god mat till ett rimligt pris. Helt klart värt att besökas!

Screenshot_2016-12-01-12-35-17-1

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar


23 november, 2016

14 frågor om mig

1. Beroende av?
Choklad, serier, kärlek & min telefon, sorgligt men sant.

2. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Grått!

3. Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag är duktig och ambitiös. Utseendemässigt skulle jag dock säga mina ögon eller mitt hår.

4. Dina planer inför 2017?
Avsluta mitt första år i skolan men godkänna betyg. Åka utomlands med Jacob. Flytta till Gävle. Sommarjobba.

5. Brukar du skratta för dig själv?
Nej bara med andra.

6. Vad är det konstigaste du ätit? 

Har nog inte ätit någonting som skulle räknas som konstigt då jag är ganska kinkig när det kommer till mat och bara äter ”vanlig Svensson mat” som typ spagetti och köttfärssås, köttbullar osv.

7. Hur imponerar man på dig?
Beror såklart på vilket sammanhang det handlar om men rent allmänt så är det bästa sättet att vara sig själv. .

8. Vilken stad vill du helst bo i för resten av livet?
Svårt att säga då jag inte varit ute och rest allt för mycket då jag är väldigt hemkär. Men Gävle är väldigt fint och nära det mesta så det skulle absolut kunna vara en möjlig stad att slå sig ner i.

9. Hur ser dina morgonrutiner ut?
Ställer alltid klockan så att den ska ringa så sent som möjligt så har alltid ganska thight schema på morgonen. Börjar med att mata katterna, klär sedan på mig och sminkar mig. Är egentligen inte hungrig på morgonen men äter alltid 2 mackor och dricker varm eller kall oboy beroende på väder i förebyggande syfte. Matar sedan katterna igen, ger dom nytt vatten osv och går sedan till tåget. Om det är en dag jag ska iväg till skolan dvs, är jag ledig har jag inga rutiner då jag har en tendens att sova för länge, äta för sent och gå runt i pyjamas hela dagen.

10. Vad längtar du efter?
Jag längtar efter sommaren, våren och hösten. Julafton och min födelsedag. Jag längtar efter en middag på route 84. Jag längtar tills den dag jag och Jacob kan bo ihop igen, tills vi köper vårt första hus och bil tillsammans. Jag längtar till jag känner att jag har koll på mina studier. Jag längtar tills jag är färdig med skolan och får börja jobba igen. Jag längtar efter en riktigt girlnight med mina närmsta vänner. Jag längtar tills mina närmast vänner och jag själv börjar få barn. Jag längtar tills den punkten där man känner att man trivs med sig själv och sin tillvaro fullt ut.

11. Serier du tittar du på just nu?
Om man bortser från alla miljarder tvsåpor så är det bara Once upon a time och Johan falk. Sen så vill och ska jag fortsätta kolla på Gåsmamman, orange is the new black, the vampires diaries samt the originals när jag får tid över.

12. När brukar du oftast gå och lägga dig?
Oftast alldeles för sent då jag är en nattmänniska ända ut i fingerspetsarna. Är dock en sådan person som somnar var och när som helst även om jag är pigg.

13. 5 saker du vill göra i framtiden?
Köpa hus, skaffa barn, gifta mig, åka till Ibitza och träffa en riktig elefant.

14. Vad finns alltid i din handväska?
Plånbok, dock utan pengar då jag alltid använder kort. Glasögon eftersom jag är halvblind. Läppsyl, hörlurar, handkräm samt kalender plus pennor.

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar


23 november, 2016

Ingen idé

Mår tack och lov bättre idag än igår. Mitt pluggsuget är dock längre bort än någonsin men istället för att försöka tvinga mig själv att plugga har jag lagt det åt sidan en stund då jag insett att det inte är någon idé att sitta & läsa en massa böcker om skallen ändå inte hänger med. Hoppas dock på att allt blir klarare imorron då jag ska till skolan.

Med plugget ur bilden fick jag en massa tid över som jag utnyttjat till att hänga med katterna samt tittat på ändlöst många avsnitt av Andra Avenyn. Min absolut favoritserie genom tiderna som världensbästa SVT nu äntligen har lagt upp på deras hemsida. Gillar ni svenska serier och inte har sett den så rekommenderar jag den starkt!

Screenshot_2016-10-26-16-12-14-1

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar


22 november, 2016

Börjar bli riktigt nöjd med mitt lilla badrum nu

Screenshot_2016-11-22-11-51-22-1

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar


22 november, 2016

Inte enligt planerna

Klockan är inte ens tio och jag är redan så sjukt ledsen & besviken och vill inget annat än att denna dag ska ta slut! Då jag inte behöver åka till skolan idag hade jag tänkt plugga stenhårt här hemma någonting som i vanliga fall brukar vara ganska svårt för mig då jag alltid kommer på roligare/viktigare saker att göra. Kände mig dock för en gångs skull väldigt taggad när jag vaknade tills jag insåg att jag drabbats av livets huvudvärk. Brukar kunna ha ont i huvudet ganska ofta i min vardag men aldrig så mycket att jag lider av det. Idag däremot är det värre, kan knappt stiga upp och plugga ska vi inte ens tala om. Usch detta kommer bli en lång och ensam dag.

Screenshot_2016-11-22-10-16-24-1

 

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar


21 november, 2016

Har fått hem ett sådant där typiskt tråkigt vuxenpaket

Screenshot_2016-11-22-11-17-21-1

4 vita & 2 blåa handhanddukar, en matlåda med kylfunktion, en yoghurtmugg samt en noppningsmaskin

Screenshot_2016-11-22-11-21-22-1

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar


20 november, 2016

Så viktigt – små val gör stor skillnad

Screenshot_2016-11-19-10-27-31-1

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar